skořicové šneky z listového těsta s polevou

Vítáme vás u našeho receptu na skořicové šneky z listového těsta s polevou! Tento lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky skořice a sladkých dobrot. Připravili jsme pro vás jednoduchý, avšak úžasně chutný recept, který si zamilujete.

Ingredience:

Pro těsto: Pro náplň: Pro polevu:
  • 1 balení listového těsta
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 3 lžíce skořice
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 50 g másla (měkkého)
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.

2. Listové těsto rozválíme na hladké pracovní ploše a potřeme ho rozpuštěným máslem.

3. Smícháme hnědý cukr se skořicí a rovnoměrně rozetřeme po povrchu těsta.

4. Poté těsto zrolujeme do podoby válečku a nakrájíme ho na stejně velké kousky, které pokládáme na připravený plech.

5. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme měkké máslo s hnědým cukrem a skořicí a tuto směs rozprostřeme na každý kousek těsta.

6. Šneky pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou krásně zlatě hnědé.

7. Mezitím si připravíme polevu. Smícháme moučkový cukr s mlékem a vanilkovým extraktem, dokud nedosáhneme požadované konzistence.

8. Hotové skořicové šneky necháme trochu vychladnout a poté je polejeme připravenou polevou.

Tipy a triky:

– Pokud máte rádi intenzivnější skořicovou chuť, přidejte do náplně více skořice.

– Pokud máte rádi větší množství polevy, jednoduše zvětšete množství přísad.

– Skořicové šneky jsou nejlepší čerstvé, ale lze je také dobře skladovat v uzavřené dóze nebo nádobě.

S tímto receptem na skořicové šneky z listového těsta s polevou se stanete hitem každého společenského setkání nebo rodinného srazu. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek je prostě k nezaplacení!

Varianty a možné úpravy:

Pokud máte rádi experimentování v kuchyni, existuje mnoho způsobů, jak upravit tento recept na skořicové šneky z listového těsta s polevou:

  • Zkuste přidat do náplně rozinky nebo nasekané ořechy pro další texturu a chuťový zážitek.
  • Místo klasického listového těsta můžete použít i těsto kynuté. Výsledek bude sice jiný, ale stále lahodný.
  • Pro extra sladkost můžete do polevy přidat trochu medu nebo javorového sirupu.
  • Experimentujte s různými druhy cukru, jako je například muscovado cukr, pro bohatší chuť a barvu.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka: Odpověď:
Jak dlouho skořicové šneky vydrží čerstvé? Skořicové šneky jsou nejlepší čerstvé, ale lze je skladovat v uzavřené dóze nebo nádobě až několik dní.
Mohu použít jiné koření než skořici? Ano, můžete experimentovat s jinými kořeními podle vaší chuti.
Je nutné použít polevu? Ne, poleva není nezbytná, ale přidává další vrstvu sladkosti a estetický prvek.

Viz také:

Photo of author

Brad

Napsat komentář