Recept na skořicové šneky z listového těsta


Skořicové šneky z listového těsta jsou lahodnou pochoutkou, která osloví všechny milovníky sladkých dobrot. Tato chuťová exploze spojuje krásnou křehkost listového těsta s intenzivním aroma skořice a sladkou polevou. Pokud toužíte po dokonalé kombinaci křupavosti a měkkosti s bohatou chutí skořice, pak je tento recept právě pro vás.

Potřebné suroviny:

Pro přípravu skořicových šneků budete potřebovat následující ingredience:

  • Listové těsto – 1 balení
  • Máslo – 100 g (rozpuštěné)
  • Křupavý hnědý cukr – 1/2 šálku
  • Mletá skořice – 2 lžičky
  • Mleté vlašské ořechy – 1/2 šálku
  • Vanilkový extrakt – 1 lžička
  • Poleva (směs cukru a vody)

Postup přípravy:

1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Rozehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

2. Rozvijte listové těsto na hladkém povrchu a potřete ho rozpuštěným máslem. Roztřeste na něj směs křupavého hnědého cukru, mleté skořice a mletých vlašských ořechů.

3. Poté, co je těsto rovnoměrně posypané, opatrně ho srolujte do těsného válečku.

4. Nyní těsto nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Položte tyto plátky na připravený plech.

5. Pečte šneky v předehřáté troubě po dobu asi 15-20 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a nádherně nadýchané.

6. Mezitím si připravte polevu smícháním cukru s trochou vody a vanilkovým extraktem.

7. Hotové šneky vyjměte z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Poté je polejte připravenou polevou.

Tipy a triky:

– Při krájení těsta použijte ostrý nůž, aby se šneky pěkně krásně řezaly a nekroutily.
– Můžete do těsta přidat i rozinky nebo mandle pro další chuťový zážitek.
– Polevu můžete nahradit krémovým sýrem pro bohatší chuť.

Závěr:

Skořicové šneky z listového těsta jsou skvělým způsobem, jak si dopřát sladkou pochoutku k odpolední kávě nebo čaji. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!

Nejčastěji kladené otázky:

Zde jsou odpovědi na některé z nejčastějších otázek ohledně přípravy skořicových šneků z listového těsta:

Otázka Odpověď
Mohu použít jiné ořechy než vlašské ořechy? Ano, můžete použít jakékoli ořechy dle vaší preference, například lískové oříšky nebo mandle.
Je nutné použít vanilkový extrakt? Vanilkový extrakt přidává do receptu lahodnou chuť, ale můžete ho vynechat nebo nahradit jiným aroma podle svého vkusu.
Dá se tento recept upravit pro vegany? Ano, můžete použít rostlinný margarín nebo kokosový olej místo másla a nahradit polevu rostlinným nápojem nebo vodou.

Další tipy pro úspěšnou přípravu:

– Při manipulaci s listovým těstem pracujte rychle, aby se nestihlo přehřát a ztratit svou křehkost.
– Pokud máte rádi intenzivnější chuť skořice, přidejte do náplně šneku více skořice podle své preference.
– Jestliže chcete, aby byly šneky ještě měkčí, přidejte do těsta malé množství jablečného džemu před srolováním.

Viz také:

Photo of author

Juliana

Napsat komentář