Recept na buchtu s pudinkem

Chcete-li překvapit své blízké nebo si jednoduše dopřát lahodný dezert plný chuťových vjemů, pak je recept na buchtu s pudinkem tou správnou volbou. Tato jednoduchá, avšak efektní kombinace nadýchaného těsta a krémového pudinku zaručeně potěší každého gurmána.

Potřebné suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 80 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • čerstvé ovoce dle chuti (např. maliny, jahody)

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme těsto. Do mísy prosejeme mouku a přidáme prášek do pečiva, cukr a špetku soli. V další misce rozpustíme máslo a smícháme ho s mlékem a vejcem. Tuto směs pak postupně vmícháme do suchých ingrediencí a vypracujeme hladké těsto.

Dále si připravíme pudink podle návodu na obalu, necháme ho vychladnout a poté ho rozředíme trochou mléka, aby byl krémovější.

Nyní přichází na řadu samotná buchta. Těsto rozválíme na vále a rozetřeme ho na plech vyložený pečicím papírem. Na rozválené těsto naneseme připravený pudink a na vrch rozložíme ovoce dle chuti.

Hotovou buchtu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25-30 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nezpevní.

Podávání:

Po upečení necháme buchtu vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Pokud máme rádi sladkou chuť, můžeme posypat povrch cukrem nebo přelít rozpuštěnou čokoládou. Buchtu s pudinkem podáváme nejlépe teplou, aby byla krémová náplň ještě vláčná a těsto nadýchané.

Tento recept na buchtu s pudinkem je skvělou volbou pro různé příležitosti, ať už jde o rodinnou oslavu, večírek s přáteli nebo jednoduchý odpolední dezert. S jeho pomocí můžete snadno připravit lahodný dezert, který si zamilujete i vy a vaši blízcí.

Další varianty náplní:

Kromě vanilkového pudinku můžete experimentovat s různými druhy náplní pro vaši buchtu. Například místo pudinku můžete použít tvarohovou náplň s ovocem nebo krém z mascarpone s borůvkami.

Použití čerstvého ovoce:

Prochuťte svou buchtu ještě víc přidáním čerstvého ovoce. Kromě jahod a malin můžete vyzkoušet i švestky, meruňky nebo třeba borůvky. To dodá dezertu svěží chuť a zajímavou strukturu.

Náplň Další ingredience
Tvarohová náplň Tvaroh, cukr, citronová kůra
Mascarpone krém Mascarpone, cukr, borůvky

Nejčastěji kladené otázky:

  • Jak dlouho trvá příprava buchty s pudinkem?
  • Jaký druh ovoce je nejvhodnější pro tento recept?
  • Mohu použít instantní pudinkový prášek?
  • Je možné přidat do těsta ořechy nebo sušené ovoce?

Viz také:

Photo of author

Brad

Napsat komentář