Chcete-li překvapit své blízké nebo si jednoduše dopřát lahodný dezert plný chuťových vjemů, pak je recept na buchtu s pudinkem tou správnou volbou. Tato jednoduchá, avšak efektní kombinace nadýchaného těsta a krémového pudinku zaručeně potěší každého gurmána.
Potřebné suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 150 ml mléka
- 100 g másla
- 1 vejce
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 80 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- čerstvé ovoce dle chuti (např. maliny, jahody)
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme těsto. Do mísy prosejeme mouku a přidáme prášek do pečiva, cukr a špetku soli. V další misce rozpustíme máslo a smícháme ho s mlékem a vejcem. Tuto směs pak postupně vmícháme do suchých ingrediencí a vypracujeme hladké těsto.
Dále si připravíme pudink podle návodu na obalu, necháme ho vychladnout a poté ho rozředíme trochou mléka, aby byl krémovější.
Nyní přichází na řadu samotná buchta. Těsto rozválíme na vále a rozetřeme ho na plech vyložený pečicím papírem. Na rozválené těsto naneseme připravený pudink a na vrch rozložíme ovoce dle chuti.
Hotovou buchtu pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25-30 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a nezpevní.
Podávání:
Po upečení necháme buchtu vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Pokud máme rádi sladkou chuť, můžeme posypat povrch cukrem nebo přelít rozpuštěnou čokoládou. Buchtu s pudinkem podáváme nejlépe teplou, aby byla krémová náplň ještě vláčná a těsto nadýchané.
Tento recept na buchtu s pudinkem je skvělou volbou pro různé příležitosti, ať už jde o rodinnou oslavu, večírek s přáteli nebo jednoduchý odpolední dezert. S jeho pomocí můžete snadno připravit lahodný dezert, který si zamilujete i vy a vaši blízcí.
Další varianty náplní:
Kromě vanilkového pudinku můžete experimentovat s různými druhy náplní pro vaši buchtu. Například místo pudinku můžete použít tvarohovou náplň s ovocem nebo krém z mascarpone s borůvkami.
Použití čerstvého ovoce:
Prochuťte svou buchtu ještě víc přidáním čerstvého ovoce. Kromě jahod a malin můžete vyzkoušet i švestky, meruňky nebo třeba borůvky. To dodá dezertu svěží chuť a zajímavou strukturu.
Náplň | Další ingredience |
---|---|
Tvarohová náplň | Tvaroh, cukr, citronová kůra |
Mascarpone krém | Mascarpone, cukr, borůvky |
Nejčastěji kladené otázky:
- Jak dlouho trvá příprava buchty s pudinkem?
- Jaký druh ovoce je nejvhodnější pro tento recept?
- Mohu použít instantní pudinkový prášek?
- Je možné přidat do těsta ořechy nebo sušené ovoce?
Viz také: