Recept na mac and cheese

Mac and cheese je klasické jídlo, které si zamiluje každý milovník sýra a těstovin. Tato jednoduchá, ale chutná kombinace tvarohových těstovin a krémové sýrové omáčky je oblíbená po celém světě. Pokud hledáte recept na dokonalé mac and cheese, máme pro vás skvělý návod.

Ingredience:

Ingredience Množství
Tvarohové těstoviny (např. macaroni) 300 g
2 stroužky česneku (nasekané)
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 500 ml
Kuřecí vývar 120 ml
Středně tvrdý sýr (např. cheddar) 200 g
Sůl a pepř Podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte těstoviny dle návodu na obalu. Vařte je v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a stranou odložte.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekaný česnek. Osmažte ho dozlatova, aby uvolnil svou vůni.
  3. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání vařte asi 1 minutu, dokud směs nezhustne.
  4. Pomalu přilijte mléko a kuřecí vývar za stálého míchání, dokud nezískáte hladkou omáčku.
  5. Přidejte nastrouhaný sýr a vařte omáčku, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte vařené těstoviny do omáčky a promíchejte, aby byly těstoviny celé obaleny omáčkou.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete.
  8. Servírujte horké a posypte na talíři ještě trochou nastrouhaného sýra pro dokonalou chuťovou explozi.

Tento recept na mac and cheese je jednoduchý a rychlý, ale přesto ohromí každého, kdo ho ochutná. Připravte si ho pro rodinnou večeři nebo jako rychlou pochoutku k obědu. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!

Alternativní ingredience:

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční cheddarovou variantu, můžete do mac and cheese přidat i jiné druhy sýra, jako je gouda nebo ementál. Tím dodáte jídlu novou hloubku chuti a zajímavou variaci.

Časté otázky:

  • Jak dlouho trvá příprava mac and cheese?
  • Mohu použít jiné tvarohové těstoviny?
  • Je možné přidat do mac and cheese další ingredience?

Viz také:

Photo of author

Ctibor

Napsat komentář