Recept na guláš z vepřového masa

Guláš z vepřového masa je jedním z těch pokrmů, které spojují chuťové buňky a vyvolávají pocit domova. Jeho bohatá a sytá chuť je oblíbená po celém světě, a to z dobrého důvodu. Není nic lepšího než horký hrnec s aromatickým gulášem na studeném večeru, který vaří chuťové pohárky a vyhání chlad z kostí. Pokud hledáte recept na dokonalý guláš z vepřového masa, jste na správném místě.

Ingredience:

  • 800 g vepřového masa (plec nebo krk)
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmín
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 400 g rajčat (můžete použít i rajčatový protlak)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

Postup:

1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Masa nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte.

2. Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a orestujte ho spolu s cibulí.

3. Poté přidejte nakrájené kousky masa a orestujte je ze všech stran, dokud nezezlátne.

4. Přidejte mletou papriku, kmín, majoránku a kmín. Promíchejte a podlijte hovězím vývarem.

5. Přidejte rajčata nebo rajčatový protlak a vařte guláš na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké.

6. Pokud je guláš příliš řídký, můžete ho zahustit směsí hladké mouky a vody. Přidejte postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.

7. Dochutíme solí a pepřem podle chuti a podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborami.

Trik na dokonalý guláš:

Jedním z triků na dokonalý guláš je pomalé vaření. Díky tomu se maso krásně rozpadá a chuťové přísady se propojí. Také nezapomeňte na správné dochucení solí a pepřem, aby byl guláš perfektně vyvážený.

Užijte si tento lahodný guláš z vepřového masa jako skvělou večeři pro celou rodinu nebo na posezení s přáteli. Je to jistý hit!

Další varianty podávání:

Pokud chcete trochu změny ve vašem guláši z vepřového masa, můžete ho podávat i s rýží nebo těstovinami. Tyto varianty přidávají do jídla zajímavou texturu a nový rozměr chuti.

Doplňkové ingredience:

Kromě základních ingrediencí můžete do guláše přidat také některé další ingredience, jako jsou papriky, brambory nebo houby. Tyto přísady dodají guláši ještě bohatší chuť a vůni.

Ingredience Množství
Papriky 2 kusy
Brambory 300 g
Houby 200 g

Nejčastěji kladené otázky:

  • Je možné použít jiné maso než vepřové?
  • Jak dlouho je třeba vařit guláš, aby bylo maso měkké?
  • Mohu přidat do guláše chilli papričky pro pikantnější chuť?
  • Je možné připravit guláš bez použití sádla?

Viz také:

Photo of author

Brad

Napsat komentář