Nepečený dort z mascarpone a tvarohu

Nepečený dort z mascarpone a tvarohu je lahodná dezertní pochoutka, která oslní vaše chuťové buňky svou jemností a bohatou chutí. Tato receptura se stala oblíbenou nejen pro svou jednoduchost přípravy, ale také pro svou výtečnou chuť, která si získá srdce všech milovníků dezertů.

Ingredience

Pro přípravu tohoto lahodného dezertu budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience Množství
Mascarpone 250g
Tvaroh 250g
Šlehačka 200ml
Cukr 100g
Vanilkový extrakt 1 lžička
Želatina 10g
Horká voda 50ml
Bezlepkové sušenky 200g
Bezlepkové máslo 100g
Kakao pro posypání

Příprava

Příprava tohoto nepečeného dortu je snadná a rychlá.

1. Nejprve rozmixujeme bezlepkové sušenky do drobné konzistence a smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs rozprostřeme na dno dortové formy a důkladně ji utlačíme.

2. Želatinu necháme nabobtnat v horké vodě a poté ji rozpusťme v malém hrnci na mírném ohni.

3. Mascarpone, tvaroh, cukr a vanilkový extrakt smícháme dohladka v míse. Poté přidáme rozpuštěnou želatinu a opatrně promícháme.

4. Šlehačku vyšleháme do tuhého šlehačky a opatrně ji vmícháme do směsi z mascarpone a tvarohu.

5. Hotovou směs nalijeme na připravené dno sušenkového základu a dort necháme minimálně 4 hodiny vychladit v lednici.

6. Po vychladnutí dort vyndáme z formy a posypeme ho kakaem podle chuti.

Podávání

Nepečený dort z mascarpone a tvarohu je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako dezert k rodinnému obědu. Podáváme ho na talířích ozdobených čerstvým ovocem či šlehačkou pro dokonalý zážitek.

Závěr

Tento recept na nepečený dort z mascarpone a tvarohu je skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí připravit rychlý, jednoduchý a přesto výjimečný dezert. Jeho jemná textura a bohatá chuť si získají srdce každého, kdo ho ochutná.

rianty ochucení

Kromě základní receptury existuje mnoho variant, jak tento nepečený dort obohatit o nové chutě. Můžete například přidat do směsi kousky čokolády nebo ořechy pro extra křupavost a chuťový zážitek. Další možností je přidat do náplně trochu citronové nebo pomerančové kůry pro osvěžující nádech. Fantazii se meze nekladou!

Alternativní sladidla

Pokud preferujete alternativní sladidla místo klasického cukru, můžete experimentovat s medem, javorovým sirupem nebo kokosovým cukrem. Tyto přírodní sladidla dodají dortu jemnou sladkost a zajímavou aromatickou nuanci.

Náhrada za želatinu

Pro vegetariány nebo vegany, kteří nechtějí používat želatinu živočišného původu, lze použít agar-agar jako alternativu. Stačí ho přidat do horké vody podle pokynů na obalu a postupovat stejně jako při použití želatiny.

Viz také:

Photo of author

Ctibor

Napsat komentář