Nepečený dort s tvarohem a pudinkem


Nepečený dort s tvarohem a pudinkem je lahodná pochoutka, která osloví každého milovníka dezertů. Tento dort spojuje krémovou konzistenci tvarohu s jemností pudinkové vrstvy, což vytváří dokonalou kombinaci chutí a textur. Jestliže hledáte recept na jedinečný dezert, který se připravuje bez pečení a zároveň oslní vaše chuťové buňky, pak jste na správném místě. Připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek!

Ingredience

Pro přípravu tohoto lahodného nepečeného dortu budete potřebovat následující ingredience:

  • 250 g piškotů
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • Čerstvé ovoce podle vašeho výběru (například jahody, maliny nebo borůvky) na ozdobení

Postup

Nejdříve si připravte piškotový základ. Rozdrolte piškoty na jemné drobky. V hrnci rozehřejte máslo a smíchejte ho s piškotovými drobky, dokud nedosáhnete konzistence vláčné hmoty. Tuto směs pak přendejte do dortové formy a pevně ji vyrovnávejte po celém dně. Dejte základ na chvíli do lednice, aby ztuhnul.

Mezitím si připravte tvarohový krém. Ve vhodné míse smíchejte tvaroh s cukrem, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Ve druhé míse šlehejte smetanu ke šlehání do tuhého. Poté opatrně vmíchejte šlehanou smetanu do směsi s tvarohem.

Nyní se připravte na přípravu pudinkové vrstvy. Podle návodu na obalu si připravte vanilkový pudink, avšak použijte o polovinu méně mléka, než je uvedeno na obalu, aby pudink byl hutnější.

Jakmile je piškotový základ dostatečně ztuhlý, nalejte na něj připravený tvarohový krém a pečlivě ho vyrovnávejte. Poté na vrch nanesete pudinkovou vrstvu. Důkladně dort vychladíte v lednici nejméně 4 hodiny nebo nejlépe přes noc, aby se všechny chutě propojily a dort ztuhl.

Podávání

Před podáváním ozdobte nepečený dort s tvarohem a pudinkem čerstvým ovocem podle vašeho výběru. Tento dort je ideální jako dezert na slavnostní příležitosti, oslavy nebo prostě jen jako pochoutka k odpolední kávě. Vaši hosté budou nadšeni z jeho lahodné chuti a krémové textury!

Tipy

– Můžete vyzkoušet různé varianty tohoto receptu tím, že budete měnit ovoce, kterým dort ozdobíte. Kromě jahod, malin nebo borůvek můžete využít i kiwi, hroznové víno nebo ananas.
– Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do tvarohového krému přidat trochu citronové nebo pomerančové kůry.
– Nezapomeňte dort dobře vychladit v lednici, aby měl dostatek času ztuhnout a získat požadovanou konzistenci.

Varianty receptu

Existuje mnoho variant tohoto receptu na nepečený dort s tvarohem a pudinkem, které můžete vyzkoušet podle svých preferencí. Jednou z možností je nahradit piškotový základ jiným typem sušenek, jako jsou třeba sušenky s čokoládovým nádechem pro intenzivnější chuťový zážitek.

Alternativní ingredience

Pokud máte nějaké dietní omezení nebo jste zvyklí používat alternativní suroviny, nebojte se upravit recept dle svých potřeb. Místo klasického másla můžete použít rostlinné máslo, tvaroh lze nahradit rostlinným tvarohem a smetanu ke šlehání kokosovým smetanovým krémem.

Ingredience Alternativa
250 g piškotů Sušenky s čokoládovým nádechem
100 g másla Rostlinné máslo
500 g tvarohu Rostlinný tvaroh
200 ml smetany ke šlehání Kokosový smetanový krém
2 balení vanilkového pudinku Veganský pudinkový prášek
500 ml mléka Rostlinné mléko (mandlové, sójové apod.)
100 g cukru Kokosový cukr
Čerstvé ovoce podle vašeho výběru Veganská alternativa čerstvého ovoce

Dort bez cukru

Pro ty, kteří preferují dezerty bez přidaného cukru, je možné připravit variantu tohoto dortu bez cukru. Namísto cukru můžete použít sladidlo podle vašeho výběru, jako je erythritol, stevia nebo xylitol, v odpovídajícím množství podle vašich chuťových preferencí.

Bezlepkový dort

Pro osoby trpící celiakií nebo jednoduše preferující bezlepkovou stravu lze tento recept snadno upravit. Stačí zvolit bezlepkové piškoty a ověřit bezlepkovost ostatních ingrediencí, jako je pudinkový prášek a tvaroh, které mohou obsahovat stopové množství lepku.

Viz také:

Photo of author

Ctibor

Napsat komentář