Nejlepší těsto na pizzu sušené droždí

Při přípravě domácí pizzy je správný výběr těsta klíčovým faktorem pro dosažení dokonalé chuti a konzistence. Sušené droždí je jedním z nejčastěji používaných typů droždí při přípravě těsta na pizzu. Pokud hledáte recept na nejlepší těsto na pizzu s použitím sušeného droždí, máme pro vás recept, který vás nadchne.

Ingredience:

Pro přípravu tohoto fantastického těsta na pizzu budete potřebovat následující ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 balíček sušeného droždí (7 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 250 ml teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava:

Začněte smícháním hladké mouky, cukru a soli ve velké míse. Poté přidejte sušené droždí a důkladně promíchejte.

Postupně přilijte teplou vodu a olivový olej a hněťte těsto asi 5-7 minut, dokud není hladké a pružné.

Poté dejte těsto do mísy, kterou jste lehce potřeli olivovým olejem, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1-1,5 hodiny, nebo dokud se objem těsta nezvětší dvojnásobně.

Když je těsto dokonale nakynuté, rozválejte ho na vále, aby vytvořilo klasický tvar pizzy. Položte těsto na plech vyložený pečicím papírem a přidejte oblíbené ingredience.

Péče:

Pečte při teplotě 220 °C asi 12-15 minut, nebo dokud není pizza zlatavá a křupavá.

Závěr:

Toto těsto na pizzu s použitím sušeného droždí vám zajistí dokonalou základnu pro vaši oblíbenou pizzu. S jednoduchými ingrediencemi a postupy získáte křupavé a lahodné těsto, které si oblíbí celá rodina. Nečekejte a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Variace a doporučení:

Pokud chcete vylepšit vaši domácí pizzu, existuje mnoho způsobů, jak to udělat. Zde je několik variací a doporučení:

Ingredience Doporučení
Rajčatová omáčka Použijte čerstvá rajčata a připravte si vlastní omáčku. Můžete přidat česnek, bazalku a oregano pro bohatší chuť.
Extra sýr Přidejte více druhů sýra pro intenzivnější chuť. Můžete zkombinovat mozzarellu, cheddar, gouda nebo dokonce i modrou plíseň.
Čerstvé bylinky Posypte hotovou pizzu čerstvými bylinkami, jako je bazalka, rozmarýn nebo petržel, pro osvěžující aromu.

Četné otázky:

  • Jak dlouho by mělo těsto kynout?
  • Jaké jsou nejlepší postupy pro pečení pizzy?
  • Mohu použít čerstvé droždí místo sušeného?
  • Jaké jsou alternativy k olivovému oleji pro těsto?

Viz také:

Photo of author

Ctibor

Napsat komentář