Při přípravě domácí pizzy je správný výběr těsta klíčovým faktorem pro dosažení dokonalé chuti a konzistence. Sušené droždí je jedním z nejčastěji používaných typů droždí při přípravě těsta na pizzu. Pokud hledáte recept na nejlepší těsto na pizzu s použitím sušeného droždí, máme pro vás recept, který vás nadchne.
Ingredience:
Pro přípravu tohoto fantastického těsta na pizzu budete potřebovat následující ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí (7 g)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 250 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
Příprava:
Začněte smícháním hladké mouky, cukru a soli ve velké míse. Poté přidejte sušené droždí a důkladně promíchejte.
Postupně přilijte teplou vodu a olivový olej a hněťte těsto asi 5-7 minut, dokud není hladké a pružné.
Poté dejte těsto do mísy, kterou jste lehce potřeli olivovým olejem, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1-1,5 hodiny, nebo dokud se objem těsta nezvětší dvojnásobně.
Když je těsto dokonale nakynuté, rozválejte ho na vále, aby vytvořilo klasický tvar pizzy. Položte těsto na plech vyložený pečicím papírem a přidejte oblíbené ingredience.
Péče:
Pečte při teplotě 220 °C asi 12-15 minut, nebo dokud není pizza zlatavá a křupavá.
Závěr:
Toto těsto na pizzu s použitím sušeného droždí vám zajistí dokonalou základnu pro vaši oblíbenou pizzu. S jednoduchými ingrediencemi a postupy získáte křupavé a lahodné těsto, které si oblíbí celá rodina. Nečekejte a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Variace a doporučení:
Pokud chcete vylepšit vaši domácí pizzu, existuje mnoho způsobů, jak to udělat. Zde je několik variací a doporučení:
Ingredience | Doporučení |
---|---|
Rajčatová omáčka | Použijte čerstvá rajčata a připravte si vlastní omáčku. Můžete přidat česnek, bazalku a oregano pro bohatší chuť. |
Extra sýr | Přidejte více druhů sýra pro intenzivnější chuť. Můžete zkombinovat mozzarellu, cheddar, gouda nebo dokonce i modrou plíseň. |
Čerstvé bylinky | Posypte hotovou pizzu čerstvými bylinkami, jako je bazalka, rozmarýn nebo petržel, pro osvěžující aromu. |
Četné otázky:
- Jak dlouho by mělo těsto kynout?
- Jaké jsou nejlepší postupy pro pečení pizzy?
- Mohu použít čerstvé droždí místo sušeného?
- Jaké jsou alternativy k olivovému oleji pro těsto?
Viz také: