těsto na langoše, které vydrží v lednici

Těsto na langoše, které vydrží v lednici, je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít vždy po ruce něco rychlého a chutného k jídlu. S touto recepturou můžete připravit čerstvé langoše kdykoli během týdne, aniž byste museli každý den míchat nové těsto.

Jak připravit těsto na langoše, které vydrží v lednici?

Příprava těsta na langoše není složitá a s tímto receptem to bude ještě jednodušší. Začněte tím, že si připravíte všechny potřebné ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 balení sušeného droždí (cca 7 g)
  • 300 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje

Do mísy prosijte mouku a smíchejte s solí a cukrem. Přidejte sušené droždí a promíchejte. Poté postupně přilijte teplou vodu a olej a hněťte těsto, dokud nedosáhne hladké a pružné konzistence.

Poté těsto rozdělte na menší kousky a vytvarujte z nich kulaté bochánky. Každý bochánek zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice. Těsto vydrží v lednici až 2-3 dny, což znamená, že můžete mít k dispozici čerstvé langoše kdykoli se vám zachce.

Jak použít těsto na langoše z lednice?

Když se rozhodnete upéct langoše, jednoduše vyndejte požadovaný počet bochánků z lednice a nechte je asi 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté těsto rozválejte na tenké placky a smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

Po upečení si můžete langoše ozdobit podle svého gusta – například česnekovou omáčkou, sýrem, zeleninou nebo klobáskou. Fantazii se meze nekladou!

Závěr

Těsto na langoše, které vydrží v lednici, je skvělým řešením pro každého, kdo miluje tuto oblíbenou pochoutku, ale nemá čas či chuť každý den připravovat čerstvé těsto. S touto recepturou si můžete užít čerstvé langoše kdykoli si budete přát, a to s minimálním úsilím a maximálním výsledkem!

Nejčastěji kladené otázky

Zde jsou odpovědi na některé z nejčastějších otázek týkajících se přípravy těsta na langoše:

Otázka Odpověď
Jak dlouho vydrží těsto v lednici? Těsto vydrží v lednici až 2-3 dny.
Mohu těsto zmrazit? Ano, těsto lze zmrazit a použít později.
Je možné těsto připravit předem a nechat ho kynout přes noc? Ano, můžete připravit těsto předem a nechat ho kynout v lednici přes noc pro lepší chuť.

Závěr

Připrava těsta na langoše, které vydrží v lednici, je jednoduchá a praktická metoda, která vám umožní mít vždy po ruce čerstvé langoše bez zdlouhavé přípravy. S tímto receptem si můžete užít lahodné langoše kdykoli se vám zachce, ať už jako rychlý oběd, večeři nebo svačinu. Stačí jen vyndat těsto z lednice, nechat ho odpočinout a upéct – a můžete se pustit do stolování!

Viz také:

Photo of author

Ctibor

Napsat komentář