Hranolky jsou jedním z nejoblíbenějších příloh k jídlu po celém světě. Křupavé zvenku a měkké uvnitř, hranolky jsou dokonalým doplňkem k mnoha jídlům. Pokud chcete udělat lahodné hranolky v troubě, máme pro vás jednoduchý recept, kterým můžete připravit skvělé domácí hranolky, které si oblíbí celá rodina.
Ingredience:
Pro přípravu hranolků v troubě budete potřebovat následující ingredience:
Ingredience | Množství |
---|---|
Brambory | 4-5 středně velké |
Olivový olej | 2-3 lžíce |
Sůl | Dle chuti |
Pepř | Dle chuti |
Koření podle preference (např. tymián, paprika, česnekový prášek) | Dle chuti |
Postup:
Nyní se podíváme na postup, jak připravit skvělé hranolky v troubě:
- Nejprve předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky podle vaší preference.
- V míse smíchejte nakrájené brambory s olivovým olejem, solí, pepřem a vašimi oblíbenými kořenícími bylinkami.
- Rozložte bramborové hranolky na plech vyložený pečicím papírem tak, aby byly rovnoměrně rozložené.
- Dejte plech do předehřáté trouby a pečte hranolky asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Vyjměte hranolky z trouby a nechte je chvíli vychladnout.
- Servírujte a podávejte s omáčkou podle vaší chuti.
A to je vše! Nyní můžete vychutnat ty nejlepší domácí hranolky připravené v troubě přesně podle vašich představ.
Nejčastěji kladené otázky
- Jak dlouho trvá pečení hranolků v troubě?
- Mohu použít jiný druh oleje než olivový olej?
- Je nutné oloupat brambory před přípravou hranolků?
- Jaké jsou nejlepší koření pro hranolky v troubě?
- Je možné přidat sýr nebo jiné přísady do receptu?
Tipy pro dokonalé hranolky v troubě
Pokud chcete dosáhnout dokonalých výsledků při přípravě hranolků v troubě, zkuste tyto užitečné tipy:
- Pokud máte rádi křupavější hranolky, nechte je na plechu déle až do zlatavého zbarvení.
- Experimentujte s různými druhy brambor pro různé textury a chutě.
- Pokud chcete hranolky ještě křupavější, přidejte do směsi trochu kukuřičné mouky.
- Nebojte se přidat do směsi oblíbené sýry pro chuťové vylepšení.
Viz také: