Jak udělat hranolky v troubě


Hranolky jsou jedním z nejoblíbenějších příloh k jídlu po celém světě. Křupavé zvenku a měkké uvnitř, hranolky jsou dokonalým doplňkem k mnoha jídlům. Pokud chcete udělat lahodné hranolky v troubě, máme pro vás jednoduchý recept, kterým můžete připravit skvělé domácí hranolky, které si oblíbí celá rodina.

Ingredience:

Pro přípravu hranolků v troubě budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience Množství
Brambory 4-5 středně velké
Olivový olej 2-3 lžíce
Sůl Dle chuti
Pepř Dle chuti
Koření podle preference (např. tymián, paprika, česnekový prášek) Dle chuti

Postup:

Nyní se podíváme na postup, jak připravit skvělé hranolky v troubě:

  1. Nejprve předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky podle vaší preference.
  3. V míse smíchejte nakrájené brambory s olivovým olejem, solí, pepřem a vašimi oblíbenými kořenícími bylinkami.
  4. Rozložte bramborové hranolky na plech vyložený pečicím papírem tak, aby byly rovnoměrně rozložené.
  5. Dejte plech do předehřáté trouby a pečte hranolky asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  6. Vyjměte hranolky z trouby a nechte je chvíli vychladnout.
  7. Servírujte a podávejte s omáčkou podle vaší chuti.

A to je vše! Nyní můžete vychutnat ty nejlepší domácí hranolky připravené v troubě přesně podle vašich představ.

Nejčastěji kladené otázky

  • Jak dlouho trvá pečení hranolků v troubě?
  • Mohu použít jiný druh oleje než olivový olej?
  • Je nutné oloupat brambory před přípravou hranolků?
  • Jaké jsou nejlepší koření pro hranolky v troubě?
  • Je možné přidat sýr nebo jiné přísady do receptu?

Tipy pro dokonalé hranolky v troubě

Pokud chcete dosáhnout dokonalých výsledků při přípravě hranolků v troubě, zkuste tyto užitečné tipy:

  1. Pokud máte rádi křupavější hranolky, nechte je na plechu déle až do zlatavého zbarvení.
  2. Experimentujte s různými druhy brambor pro různé textury a chutě.
  3. Pokud chcete hranolky ještě křupavější, přidejte do směsi trochu kukuřičné mouky.
  4. Nebojte se přidat do směsi oblíbené sýry pro chuťové vylepšení.

Viz také:

Photo of author

Juliana

Napsat komentář