Rybízový koláč s tvarohem a pudinkem

Rybízový koláč s tvarohem a pudinkem je skvělou kombinací sladkosti, kyselosti a krémové chuti, která potěší každého milovníka dezertů. Tato lahodná pochoutka je oblíbená pro svou jedinečnou chuť a snadnou přípravu.

Příprava těsta

Pro začátek si připravte těsto. Budete potřebovat hladkou mouku, máslo, cukr a vejce. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. Poté ho nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.

Příprava náplně

Mezitím si připravte náplň. Budete potřebovat tvaroh, pudinkový prášek (preferovaná chuť podle vašeho výběru), cukr a čerstvé rybízové bobule. Smíchejte tvaroh s pudinkovým práškem a cukrem a pak přidejte rybízové bobule. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.

Sestavení koláče

Když je těsto dostatečně odpočinuté, vyválejte ho na plech a naformujte okraje. Poté rozetřete připravenou náplň po těstě tak, aby byla rovnoměrně rozložená. Pokud máte rádi křupavější vrchní část, můžete na vrch rozetřít trochu strouhaných oříšků nebo cukru.

Pečení

Pečte koláč v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut, nebo dokud není těsto zlatavé a náplň zpevněná. Po upečení nechte koláč vychladnout a můžete podávat.

Podávání

Rybízový koláč s tvarohem a pudinkem je skvělý jako sladká pochoutka k odpolední kávě nebo čaji. Můžete ho podávat jak teplý, tak i studený, ať už samotný nebo s kopečkem šlehačky.

Závěr

Tento recept na rybízový koláč s tvarohem a pudinkem je jednoduchý, ale přesto velmi chutný. Jeho kyselkavá chuť rybízu perfektně doplňuje krémovost tvarohu a lahodnost pudinku. Určitě si ho vyzkoušejte při příštím pečení!

Varianty receptu

Kromě rybízového koláče s tvarohem a pudinkem můžete vyzkoušet i jiné varianty. Například místo rybízu můžete použít jiné ovoce jako jahody, maliny nebo borůvky. Experimentujte s různými kombinacemi ovocných chutí pro nové dezertní zážitky.

Bezlepková verze

Pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu, lze upravit recept na bezlepkovou verzi. Použijte bezlepkovou mouku a ověřte si, že všechny ostatní ingredience jsou bezlepkové. Takto si mohou pochutnat na tomto lahodném dezertu i lidé s intolerancí na lepek.

Nejčastěji kladené otázky

Otázka Odpověď
Jak dlouho vydrží koláč skladovat? Pokud ho uchováte v chladničce, může vydržet až 3-4 dny.
Mohu použít jiné ovoce než rybíz? Ano, recept je možné upravit pro různá druhy ovoce.
Je nutné použít pudinkový prášek? Ano, pudinkový prášek pomáhá zahušťovat náplň a dodává koláči specifickou chuť.

Viz také:

Photo of author

Brad

Napsat komentář